Brelett er laget med det beste fra melk og fløte

Den gode smaken kommer fra kjernemelken.

Kjernemelk

Kjernemelk er navnet på væsken som blir igjen etter at fløte er kjernet til smør, og smøret er skilt ut. Kjernemelk er proteinrikt og har et lavt fettinnhold, med frisk og aromatisk smak.

Brelett er nøkkelhullsmerket. Les mer her.

Brelett inneholder kun ett allergen: melk

Brelett har et naturlig lavt innhold av laktose, og inneholder mindre enn 0,5 gram laktose per 100 gram. Til sammenligning kan laktosereduserte produkter inneholde opptil 1 gram laktose per 100 gram.

Ingredienser

Kjernemelk, rapsolje, 12 % smørolje (fra fløte/smør), fullherdet kokos- og rapsolje, modifisert potetstivelse, salt, syrekultur, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), surhetsregulerende middel (natriumhydroksid), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), aroma, fargestoff (karotener), vitamin A, vitamin D

Bruksområder

Brelett er kjent for sin gode smak og smøremyke konsistens.

Derfor er Brelett perfekt som underlag til pålegget på for eksempel brødskiver, lefser og vafler.

Fordi Brelett inneholder kjernemelk har produktet noe lavere fettinnhold, og er derfor mindre egnet til matlaging.

Brelett er skapt for brødskiva

Kjernemelken gir god smak, og innholdet av rapsolje gir en smøremyk konsistens rett fra kjøleskapet. Det gjør Brelett til det perfekte produkt for brødskiva!

Brelett til baking

Vi vil gjerne at du skal lykkes med dine bakeprosjekter. Du kan bruke Brelett i oppskrifter der det benyttes smeltet smør/margarin eller matolje, men Brelett er ellers ikke egnet for baking.

Brelett til steking

Vi anbefaler ikke Brelett til steking. Det er fordi kjernemelken, som gjør Brelett så god på brødskiva, inneholder proteiner som legger seg som et belegg i stekepannen.

Brelett gjør seg derimot godt som smaksforsterker til for eksempel grillet mais, i bakt potet eller i kokt pasta.

Brelett er nøkkelhullsmerket

Brelett er nøkkelhullsmerket fordi Brelett tilfredsstiller nøkkelhullskravene til totalt fettinnhold, saltinnhold og andel mettet fett.

Brelett er rik på omega-3 fra planteoljer.

Med et ellers variert kosthold og en sunn livsstil bidrar omega-3 fettsyren, alfa-linolensyre, til å opprettholde normale kolesterolverdier i blodet. En gunstig virkning oppnås ved et inntak på 2 gram av denne fettsyren per dag.

Næringsinnhold

100 g vare gir ca.:

  • energi 1599 kJ (388 kcal)
  • fett 40 g
    • hvorav
    • mettede fettsyrer 12 g
    • enumettede fettsyrer 19 g
    • flerumettede fettsyrer 7 g
  • karbohydrat 2,5 g
    • hvorav sukkerarter 0,5 g
  • protein 4 g
  • salt 1,0 g
  • vitamin A 900 µg (113 %*)
  • vitamin D 10 µg (200 %*)
  • vitamin E 6 mg (50 %*)

* av referanseverdien

Inneholder 2,2 g omega-3-fettsyrer per 100 g

Miljø og bærekraft

Brelett bidrar til en bærekraftig fremtid ved ressursøkonomisk produksjon og ved å legge til rette for gjenbruk.

Gjenbruk hjemme

Begeret tåler både oppvaskmaskin og fryser, og kan med fordel gjenbrukes. For eksempel kan begeret brukes som fryseemballasje. Bruk det neste gang du skal fryse selvplukkede bær!

Gjenbruk ved resirkulering

Når du sorterer rengjort beger som plast, blir det gjenvunnet til nye plastprodukter.

Energivennlig produksjon

Brelett produseres ved Tines meieri på Jæren. Overskuddsvarme går til oppvarming av et av Norges største gartnerier for tomatproduksjon.

Bærekraftig utnyttelse av råvarer

Ved utnyttelse av kjernemelk fra smørproduksjon, får man utnyttet melkeråstoffene fra kua, slik at intet går til spille og mest mulig brukes til mat.

Group 4 copy@2x

Brelett fås i fire pakningsstørrelser

250 gram, 400 gram, 540 gram, samt kuvertbeger.

Emballasjen kan gjenbrukes!

Den kjente musikken, dama og sykkelen

Brelett har hatt et tydelig reklamekonsept helt siden lanseringen av produktet i 1987. Det har vært flere forskjellige filmer gjennom årene, som i sum har bygget opp det de fleste husker; musikken, dama og sykkelen.

Musikken ble opprinnelig komponert til den franske prisbelønte filmen Delicatessen, som hadde premiere i 1991.

Reklamefilmene har inspirert mange til å lage sine egne versjoner! Noen av dem kan du finne her på YouTube.