Kjernemelk
Kjernemelk er navnet på væsken som blir igjen etter at fløte er kjernet til smør, og smøret er skilt ut. Kjernemelk er proteinrikt og har et lavt fettinnhold, med frisk og aromatisk smak.
Brelett er nøkkelhullsmerket. Les mer her.
Den gode smaken kommer fra kjernemelken.
Kjernemelk er navnet på væsken som blir igjen etter at fløte er kjernet til smør, og smøret er skilt ut. Kjernemelk er proteinrikt og har et lavt fettinnhold, med frisk og aromatisk smak.
Brelett er nøkkelhullsmerket. Les mer her.
Brelett har et naturlig lavt innhold av laktose, og inneholder mindre enn 0,5 gram laktose per 100 gram. Til sammenligning kan laktosereduserte produkter inneholde opptil 1 gram laktose per 100 gram.
Kjernemelk, rapsolje, 12 % smørolje (fra fløte/smør), fullherdet kokos- og rapsolje, modifisert potetstivelse, salt, syrekultur, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), surhetsregulerende middel (natriumhydroksid), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), aroma, fargestoff (karotener), vitamin A, vitamin D
Derfor er Brelett perfekt som underlag til pålegget på for eksempel brødskiver, lefser og vafler.
Fordi Brelett inneholder kjernemelk har produktet noe lavere fettinnhold, og er derfor mindre egnet til matlaging.
Kjernemelken gir god smak, og innholdet av rapsolje gir en smøremyk konsistens rett fra kjøleskapet. Det gjør Brelett til det perfekte produkt for brødskiva!
Vi vil gjerne at du skal lykkes med dine bakeprosjekter. Du kan bruke Brelett i oppskrifter der det benyttes smeltet smør/margarin eller matolje, men Brelett er ellers ikke egnet for baking.
Vi anbefaler ikke Brelett til steking. Det er fordi kjernemelken, som gjør Brelett så god på brødskiva, inneholder proteiner som legger seg som et belegg i stekepannen.
Brelett gjør seg derimot godt som smaksforsterker til for eksempel grillet mais, i bakt potet eller i kokt pasta.
Brelett er nøkkelhullsmerket fordi Brelett tilfredsstiller nøkkelhullskravene til totalt fettinnhold, saltinnhold og andel mettet fett.
Med et ellers variert kosthold og en sunn livsstil bidrar omega-3 fettsyren, alfa-linolensyre, til å opprettholde normale kolesterolverdier i blodet. En gunstig virkning oppnås ved et inntak på 2 gram av denne fettsyren per dag.
* av referanseverdien
Inneholder 2,2 g omega-3-fettsyrer per 100 g
Brelett bidrar til en bærekraftig fremtid ved ressursøkonomisk produksjon og ved å legge til rette for gjenbruk.
Når du sorterer rengjort beger som plast, blir det gjenvunnet til nye plastprodukter.
Brelett produseres ved Tines meieri på Jæren. Overskuddsvarme går til oppvarming av et av Norges største gartnerier for tomatproduksjon.
Ved utnyttelse av kjernemelk fra smørproduksjon, får man utnyttet melkeråstoffene fra kua, slik at intet går til spille og mest mulig brukes til mat.
250 gram, 400 gram, 540 gram, samt kuvertbeger.
Emballasjen kan gjenbrukes!
Brelett har hatt et tydelig reklamekonsept helt siden lanseringen av produktet i 1987. Det har vært flere forskjellige filmer gjennom årene, som i sum har bygget opp det de fleste husker; musikken, dama og sykkelen.
Musikken ble opprinnelig komponert til den franske prisbelønte filmen Delicatessen, som hadde premiere i 1991.
Reklamefilmene har inspirert mange til å lage sine egne versjoner! Noen av dem kan du finne her på YouTube.